Skip to main content

Sparkles4U

  • 5_Labradors_op_een_rijtje_mini.jpg
  • IMG_5525_mini.jpg
  • IMG_5536_mini.jpg
  • IMG_5549_mini.jpg
  • IMG_5558_mini.jpg
  • IMG_5560_mini.jpg
  • IMG_5562_mini.jpg
  • Labramarine_Mayflower_23-09-2019_mini.jpg

Ik fok alleen honden met FCI stamboom volgens de richtlijnen van de Raad van Beheer en we volgen de regels van de Labrador Kring Nederland.

Mailtjes met alleen de vraag "heeft u pups en wat is de prijs" worden door ons niet beantwoord.

Voor het reserveren van een pup vragen wij een aanbetaling. 

Wij zijn Officieel in bezit van Besluit Houders Van Dieren!

Lid van de LKN
Gecertificeerd fokker 
Kwalificatiedossier crebocode 22236
UBN  6783895
KVK-nr. 73085626

Onze banner om mee te nemen

Labradors

Ik woon met mijn man en 2 dochters in Baak. De oudste is inmiddels uit huis maar nog zeer betrokken.
In 2010 kocht ik mijn eerste Chihuahua, Rosario, op verzoek van mijn oudste dochter. Zij was de eerste en iedereen was dol op haar. Al gauw verging het ons zoals de meesten die een Chihuahua in huis krijgen, er volgden er meer.

Toen we naar Baak verhuisden, kregen we onze eerste Labrador. Onze jongste wilde graag weer een grote hond en voor de Chihuahua's was het goed dat er een grote hond in huis kwam. 

Zo kwam Ariel bij ons. Van Ariel hielden we een nakomeling aan en kochten we nog een paar dames om een goede basis te hebben voor onze Labrador fok. 

Wij streven ernaar een Labrador te fokken die gezond is, een prettig karakter heeft en de rasstandaard zo dicht mogelijk benadert. Om dat te bereiken zoeken we zeer selectief naar een passende reu en laten ons daarbij graag adviseren door zeer ervaren Labradorfokkers. Onze eigen teven voldoen aan alle vereisten van de rasvereniging. Wij richten onze fok met name op huis- en showhonden.

Om ervoor te zorgen dat ze ons leven kunnen blijven delen, houden we het bij de teven die we hebben. Wij zijn lid van de LKN.

Ik heb niet iedere maand pups te koop want ik fok met mijn hart en verstand maar bovenal verantwoordelijk. Bij mijn teven zoek ik altijd naar de juiste reu met mijn doel voor ogen, gezonde, stabiele honden. Als ik een pup verkoop dan is het een deel van mijzelf. Daarom vind ik het belangrijk dat ik de potentiële kopers leer kennen en een beeld kan krijgen waar mijn pup terecht gaat komen en wat uw doel is.

Mocht u interesse hebben in een pup van ons dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Ook als u een herplaatser zoekt dan kunnen we u mogelijk helpen. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

 

Logo DNA Profile

Voeren:
Wij adviseren na verhuizing het voer van Royal Canin puppy Maxi omdat wij dat ook voeren. Op een later moment kan u altijd omschakelen.
Pup 7-8 weken 4 x per dag 60-80 gram per dag.
Dit loopt op volgens het schema op de zak naar het gewicht.
Het verschilt per  pup, houdt op het oog in de gaten of de pup niet te dik of te dun is. 
In principe eten de pups de brokjes al droog op het moment dat ze mee naar hun nieuwe huisje gaan, als ze de eerste dagen nog wat moeilijk eten ,adviseer ik om het voer nog even te weken in lauw water of een kleine beetje Royal Canin starter mousse door de brokken te mengen.

Zorg altijd voor voldoende vers water.

- Let op: na het eten, de pup kort uitlaten en dan in de bench laten slapen, nooit spelen met volle buik i.v.m kans op maagtorsie.

- Honden mogen absoluut geen chocolade.

Zie voor een globaal overzicht van overige giftige producten: Welk eten is giftig voor honden

Ontwormen:
De pups zijn op 2, 4 en 6 weken ontwormd.
Dit moet herhaald worden op 2, 4, 6 en 12 maanden.
Daarna moet u dit 4 x per jaar doen.
Gebruik minimaal 1x per jaar een afwijkend middel ter voorkoming van resistentie.

Voor preventieve bestrijding van vlooien en teken is het middel Stronghold via de dierenarts verkrijgbaar.

Inenten:
De pups zijn ingeënt met 6 weken, dit moet bij 9 en 12 weken herhaald worden.
Hierna dient dit jaarlijks te gebeuren.

Registeren:
Uw pup moet geregistreerd worden op www.databankhonden.nl   

Dit is het handigst op het moment dat u het registratieformulier heeft ontvangen, op de achterzijde staat de code om uw pup te registreren.

Bewegen:
Beweging heeft elke hond nodig , dus ook uw jonge pup, maar dan wel gedoseerd.
Behandel uw pup als een baby, dat wil zeggen, even spelen, eten en naar bed. Hooguit 8 minuten wandelen met een pup van 8 weken. |
Dit kunt u langzaam uitbreiden volgens onderstaand schema.

8 tot 10 weken: oplopend tot 10 min, 5 x per dag

10 tot 12 weken: oplopend van 10 naar 12 min, 5 x per dag

12 tot 16 weken: oplopend van 12 tot 16 min, 5 x per dag

16 weken tot 6 maanden: 30 min per keer.

- Let op dat uw hond het eerste jaar geen trappen loopt en niet mee mag naast de fiets. Laat uw pup niet over obstakels springen en vermijd spelen op een gladde vloer.

- Laat uw hond rustig kennis maken met andere honden, maar blijf hem als een baby behandelen.

- Laat hem dus niet wild spelen met honden, die groter en zwaarder zijn dan hijzelf, dit verhoogd de kans op bot- en spieraandoeningen, met als gevolg b.v. O.C.D. ( dit is het afbreken van een stukje kraakbeen in een van de gewrichten gevolgd door kreupelheid.) H.D. ( heupdysplasie) en kniebandbeschadigingen.

- Uw pup heeft veel rust nodig om te groeien. 

- Het beste is om direct na het slaapje de pup uit te laten, daarna te spelen, dan voeren en na het eten, kort uitlaten en weer in de bench om te slapen.

- Let verder op dat de pup geen dingen eet, zoals giftige planten, steentjes, speelgoed en verder alles behalve zijn eigen brokken.

- Houd verder in de gaten dat de pup geen vlooien of teken heeft en dat zijn oren schoon zijn en dat ze daar geen jeuk aan hebben. Er komt weleens oormijt voor en daar moeten ze tegen behandeld worden.

Verder wensen wij u heel veel plezier met uw nieuwe huisgenoot.