Skip to main content

Sparkles4U

Waarom een stamboom hond kopen?

Voordelen van een stamboomhond.

Weten waar je voor kiest
 
Kies altijd voor een hond die bij je past. Hondenrassen zijn vaak gefokt en geselecteerd op bepaalde eigenschappen. Zo weet je vooraf welke eigenschappen je bij je stamboomhond kunt verwachten. Uiterlijk, klein of groot, lang of korte vacht, karakter, actief of juist rustig, waaks of juist niet. De eigenschappen van elk ras zijn bekend of staan beschreven. Met een stamboomhond kun je zorgvuldig een hond kiezen die bij je past. Zo zorg je voor een perfecte match tussen jou en je hond.
 
De 12 voordelen van een stamboomhond.
Hieronder zie je de voordelen op rij. voer de onderstaande check altijd uit alvorens je over gaat tot de aanschaf van een hond. Kies zorgvuldig, kies een stamboomhond.
 
1. Je hebt zekerheid over de grootte en de vacht van de hond.
2. Je weet vrij zeker hoe het karakter van de hond gaat worden en hoeveel activiteit hij nodig heeft.
3. De afstammeling en de geregistreerde onderzoekresultaten van alle stamboomhonden zijn voor iedereen te zien op internet.
4. Je weet dat de fokker van je keus passie heeft voor zijn dieren en je een hondenleven lang tot steun kan zijn.
5. Je hond groeit vrijwel zeker op in huiselijke kring of een hondvriendelijke omgeving.
6. Er zijn regels en er is aandacht voor het welzijn van de moederhond.
7. Er zijn regels en er is aandacht voor inteelt.
8. Alle nesten van stamboompups worden gecontroleerd en geregistreerd in een officieel stamboek.
9. Alle Nederlandse stamboompups zijn herkenbaar aan chipnummer 52814
10. Je kunt altijd de moederhond zien.
11. Je weet zeker wie de vader en moeder zijn van de pup door 100% DNA controle van alle nesten en alle pups.
12. Je investeert in een gezondere toekomst voor rashonden door onderzoeken en DNA opslag.
 
Nadelen van een stamboomhond.
Als pupkoper wil je een met zorg gefokte pup en kies je zorgvuldig je nieuwe huisgenoot. Dat betekend dat je ook de nadelen van een keuze moet overwegen.
 
Een verantwoord gefokte stamboomhond is vaak iets duurder dan een hond zonder stamboom.
Dat verschil is goed te verklaren! In de kosten voor een verantwoord gefokte stamboomhond zijn alle kosten inbegrepen, eventuele gezondheidsonderzoeken, de begeleiding van de fokker bij de keuze van de ouderdieren, het zorgen van de welzijn van de moederhond, de begeleiding bij de dekking en de geboorte, de goede socialisatie, de inenting en het dierenpaspoort bij de dierenarts, de nestcontrole, de DNA afstammelingscontrole, de stamboom, de DNA opslag , de opleiding inzake honden- en kattenbesluit enz.
Veel van deze kosten hoeft een fokker van een hond zonder stamboom of een puppyhandelaar niet te maken. Besef wel dat bij aanschaf van een pup uit de puppyhandel het risico van goedkoop is duurkoop op de loer ligt. Bovendien heb je gemiddeld 10 jaar of langer veel plezier van je huisgenoot.Verdeeld over 10 jaar is het prijsverschil vaak te verwaarlozen.
 

Er is vaak een wachttijd voor je stamboompup.

Stamboompups zijn niet op bestelling leverbaar en ook niet direct af te halen. Vaak is er een wachttijd voor pups. Het is ook goed om bij meerdere fokkers te gaan kijken en geen overhaaste beslissing te nemen. Je kunt je goed voorbereiden op je nieuwe huisgenoot. Vrije dagen inplannen voor een goede socialisatie en eventueel zoeken naar een geschikte hondenschool voor puppycursus. Je hebt de mogelijkheid de pups al op jonge leeftijd te zien. Het wachten op je nieuwe huisgenoot is daardoor ook leuk en spannend.
 

De fokker van een stamboompup stelt je kritische vragen voordat je de pup meekrijgt. 

Een stamboomfokker fokt vaak als hobby. Een hobby die ze met veel passie uitoefenen en waarin ze veel tijd investeren. Vanuit zijn enthousiasme en liefde voor zijn ras, geeft de fokker je graag advies en staat hij altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden. Vaak kun je een hondenleven lang een beroep doen op zijn kennis en ervaring. Maar een goede fokker is ook kritisch, hij stelt zelf ook vragen. Hij wil er immers zeker van zijn dat zijn hond bij het juiste baasje terecht komt. Het is ook in je eigen belang dat jij en je hond een goede match zijn. Daar heb je uiteindelijk jaren plezier van.
 
Prijzen voor een pup van een fokker die alle regels en testen in acht neemt, die tevens in het bezit is van het, sinds 2014 verplichte,  diploma inzake honden - en kattenbesluit is, beginnen rond de € 1.000,00 en lopen op afhankelijk van vele factoren.
 

Hoeveel voor een puppy?

Laat me een paar woorden tegen je zeggen, ja jij, de persoon die een e-mail schrijft om simpelweg de prijs te vragen. De persoon die belt en na het horen van een prijs verrassend zegt: " Ik kan elders een goedkopere pup kopen ". Ik spreek je ook aan; de persoon die niets om papieren geeft omdat ik wil " gewoon een huisdier ".

№ hond is "gewoon een huisdier".

Achter elke zuiver gefokte puppy / hond zit een fokker. Ik gebruik vetgedrukt om een fokker te onderscheiden van een dierenfabriek of molen. Een gerenommeerde fokker fokt geen honden zonder papieren, dat beschermt de integriteit van het ras niet. Registratie (papieren) zijn dossiers van afkomst die bloedlijn documenteren en een mogelijk maken om eventuele gezondheidsproblemen in de afkomst te onderzoeken. Als je een fokker vertelt dat je niets om papieren geeft wat je ze echt vertelt is dat je niets kan schelen om de gezondheid van de puppy, je wilt gewoon het goedkoopste wat je kunt vinden! Wanneer je ervoor kiest om een puppy te kopen van een gerenommeerde en kwaliteitsfokker, is deze fokker verantwoordelijk voor de gezondheid van elke pup; zowel honden bezitten als elke pup die ze gedurende zijn leven lang hebben verkocht. Deze fokker zal vakantie overslaan, het slapen missen, en het grootste deel van hun persoonlijke huisruimte is veranderd in ruimte voor hun honden. De echt gepassioneerde fokker die houdt van wat ze fokken, steekt hun hele hart en ziel erin. Niet alleen bij puppy ' s die verkocht worden, maar ook in elke klant die een stukje van hun hart bezit en nu lid is van hun uitgebreide familie. Hierbij wordt geen rekening gehouden met een puppy / hond die misschien ziek wordt of extra hulp nodig heeft om te gedijen. Fokkers maken zich zorgen over hun baby ' s nadat ze weg zijn en nemen er zonder twijfel een terug.

Een fokker zal hun handen vuil maken, vaak bedekt met alles wat gepaard gaat met geboorte. Want daar draait het leven om... Midden in geboorte en dood is leven. Het wiel dat steeds draait. Een fokker zal testen, echo's, röntgenfoto's, analyse, noodsecties, vaccinaties, nestjes registreren, onderzoeksstambomen, ontworm en hun puppy's microchippen en laten evalueren door specialisten.

Last but no way least, kiest een fokker de familie die het geluk heeft om een van hun puppy's te hebben. Ja, dat lees je goed. Een echte fokker kiest aan wie ze verkopen omdat ze geen geld verdienen aan de verkoop. Er is geen compensatie die de investering die een Fokker heeft gedaan kan compenseren, dus ze moeten er zeker van zijn dat het de juiste pasvorm is. Vele keren meer nee ' s zeggen dan ja... Een goede fokker zal verschillende criteria hebben voor degenen die hun bloedlijn willen voortzetten, waarom? Omdat fokken geen verantwoordelijkheid is om ooit licht op te nemen, is het een keuze voor slechts de weinige toegewijde mensen die bereid zijn op te offeren.

Omdat een hond nooit "gewoon een huisdier" is, is het nalatenschap van de Fokker, de beste vriend van een kleine jongen, een kleine meisjes beschermer, een bejaarden therapie, een familielid, iemands hele wereld!!!

Geschreven door: sr. Eduardo Loredo Muller
Vertaald in het Engels door: Angel Sophia Nogga
Aangepast voor honden door: Amber French